Με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, συναντήθηκαν σήμερα τα μέλη της νεοσυσταθείσας Συντονιστικής Επιτροπής για την Μετατροπή του Παλιού Κολυμβητηρίου της Αγυιάς σε Αθλητικό Κέντρο, με σκοπό την ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση του παλιού κολυμβητηρίου και την μετατροπή του σε σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο προς όφελος της πόλης και του λαού της.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Κίμων Αποστολόπουλος, Πρόεδρος της Λέσχης Δρομέων και Περιπατητών «Φαέθων», η Ελένη Παναγιωτόπουλου, Πρόεδρος του «Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πάτρας», ο Αντώνης Κατσίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας «Φειδιππίδης», ο Κώστας Κωλέτης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου δρομέων «Ζεύξη» Ρίου, ο Δημήτρης Μπάρκας από τον Σύλλογο Βετεράνων αθλητών Στίβου ΣΕΒΑΣ, ο Χρήστος Πλούμης Πρόεδρος του «Πανιωνίου Αχιλλέα» Αγυιάς και ο Γιώργος Μαγιάκης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας και δημοτικός σύμβουλος.
Τα μέλη της Επιτροπής, ζήτησαν την στενή συνεργασία και στήριξη από την Δημοτική Αρχή στην διεκδίκησή τους.
Ο Δήμαρχος τους συγχάρηκε για την πρωτοβουλία τους και τόνισε ότι είναι δεδομένη η στήριξη και η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής. Τους ενημέρωσε για όλα όσα έχει κάνει η Δημοτική Αρχή από το 2014 που ανέλαβε, από πλευράς διεκδίκησης, αλλά και για τα όσα δεν έγιναν διαχρονικά, από πλευράς κυβερνώντων.
Παράλληλα, τους εξήγησε το πώς θα αναπλαστεί η παραλιακή ζώνη και το έλος της Αγυιάς, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να μείνει το κολυμβητήριο στην απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Τόνισε επίσης, ότι εφόσον η κυβέρνηση, στην οποία ανήκει το κολυμβητήριο το ανακατασκευάσει ο Δήμος μπορεί να το συντηρεί. Άρα το κυρίαρχο είναι η ανακατασκευή του.
Ο Δήμαρχος παρέδωσε στα μέλη της Επιτροπής υλικό από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, με τις οποίες τονίζεται ότι ο χώρος είναι δημόσιος κίνδυνος για την υγεία, ενώ παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα σε μια από τις εισόδους της πόλης μας.
Τόνισε ότι «η Δημοτική Αρχή, όπως και σύσσωμο το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, δέχτηκαν τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, βάζοντας ως προϋπόθεση, να μείνουν υποδομές μετά το τέλος των Αγώνων στην πόλη μας και αποδοθούν για ελεύθερη και δωρεάν χρήση στη νεολαία και τους αθλητικούς φορείς της περιοχής. Κυρίαρχο αίτημα, ήταν ο χώρος του παλαιού κολυμβητηρίου και των εγκαταστάσεών του να πάρουν ζωή, μετά τη χρόνια εγκατάλειψη και να μετατραπεί σε χώρο ομορφιάς και όχι ντροπής, που είναι σήμερα.
Παρ’ ότι δεσμεύτηκαν για την μετατροπή του Κολυμβητηρίου σε Αθλητικό Κέντρο, αυτό δεν έγινε και γενικά οι Αγώνες, δεν άφησαν τίποτα στην πόλη μας».