Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Προκήρυξη Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου βετεράνων 2022

 

Η ΟΕΒΑΣ προκηρύσσει και διοργανώνει στις 16-17/07/2022 στο Βόλο, τους 34ους Πανελλήνιους Αγώνες Βετεράνων Αθλητών Στίβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου και τον ΣΕΒΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Η Ομοσπονδία αφιερώνει τους αγώνες στη μνήμη του Κουτσουδάκη Μιχάλη, επί σειρά ετών Γενικού Γραμματέως της ΟΕΒΑΣ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το πρωί του Σαββάτου, με ώρα έναρξης την 8:15 π.μ και θα συνεχιστούν την Κυριακή 17/07//2022 με ώρα έναρξης την 07:30 π.μ.


Ηλικιακές κατηγορίες 

  • Α & Γ35 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1982 έως 16 Ιουλ 1987
  • Α & Γ40 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1977 έως 16 Ιουλ 1982
  • Α & Γ45 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1972 έως 16 Ιουλ 1977
  • Α & Γ50 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1967 έως 16 Ιουλ 1972
  • Α & Γ55 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1962 έως 16 Ιουλ 1967
  • Α & Γ60 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1957 έως 16 Ιουλ 1962
  • Α & Γ65 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1952 έως 16 Ιουλ 1957
  • Α & Γ70 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1947 έως 16 Ιουλ 1952
  • Α & Γ75 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1942 έως 16 Ιουλ 1947
  • Α & Γ80 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1937 έως 16 Ιουλ 1942
  • Α & Γ85 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1932 έως 16 Ιουλ 1937
  • Α & Γ90 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1927 έως 16 Ιουλ 1932
  • Α & Γ95 Γεννηθέντες από 17 Ιουλ 1922 έως 16 Ιουλ 1927
  •  Α&Γ 100+ Γεννηθέντες από ή πριν 16 Ιουλ 1922

Η ηλικιακή κατηγορία ενός αθλητή καθορίζεται με βάση την ημερομηνία γέννησής του. Καθ’ όλη τη διάρκεια οποιουδήποτε πρωταθλήματος, ο αθλητής θα πρέπει να αγωνίζεται στην ηλικιακή κατηγορία στην οποία δικαιούται και έχει τοποθετηθεί κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων και σε καμία άλλη, με εξαίρεση ό, τι επιτρέπεται από ειδικούς κανόνες σύστασης των ομάδων και τις σκυταλοδρομίες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς της IAAF και της WMA, που αφορούν βετεράνους αθλητές και αθλήτριες και με τους Κριτές Στίβου των Συνδέσμων της ΕΟΚΑ.

2. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητή-τριας χωρίς να έχει εγγραφεί σε ΣΕΒΑΣ. Απαραίτητη προϋπόθεση ο ΣΕΒΑΣ να είναι μέλος της ΟΕΒΑΣ.

3. Οι ηλικίες και οι κατηγορίες (π.χ Α 35) είναι ευθύνη του κάθε ΣΕΒΑΣ ο οποίος έχει αντίγραφο της ταυτότητας του αθλητή-τριας. Σε περίπτωση ένστασης για την ηλικία, αποδεικνύεται αυτή, με την επίδειξη της ταυτότητας και φυσικά αν δεν υπάρχει, με Ληξιαρχική πράξη Γέννησης ή Διαβατήριο. (Παρακαλούνται οι αθλητές οπωσδήποτε να είναι εφοδιασμένοι με ένα από τα παραπάνω έγγραφα).

4. Σε μεικτούς αγώνες ανδρών και γυναικών, όπου η συμμετοχή είναι μικρή και αφορούν σε δρόμους 5000μ και άνω, άλματα και ρίψεις πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστά πινάκια. 

5. Η μετακίνηση διαμονή, διατροφή των μετεχόντων είναι ευθύνη των ιδίων των αθλητών μη αποκλεισμένης τη ομαδικής μεταφοράς μέσω συνδέσμων.

6. Το δικαίωμα Συμμετοχής σε κάθε αγωνιζόμενο είναι 4 αγωνίσματα και σε μία ή δύο σκυταλοδρομίες αν το επιθυμεί.

7. Στους Αγώνες θα προσκληθούν και Ξένες Ομοσπονδίες που τυχόν θέλουν να συμμετάσχουν στο Εθνικό μας Πρωτάθλημα. Οι ξένοι αθλητές θα συμμετάσχουν εκτός συναγωνισμού, δεν κατατάσσονται, δεν βαθμολογούνται. Για την συμμετοχή τους θα τους αποδοθεί Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής και Μετάλλιο.

8. Οι αθλητές/-τριες οφείλουν να δηλώνουν την παρουσία τους στην αίθουσα κλήσης τουλάχιστον 40΄ πριν την τέλεση του αγωνίσματός τους και 10΄πριν την επίσημη έναρξή του θα συγκεντρώνονται εκεί (αίθουσα κλήσης), από όπου θα οδηγούνται στο χώρο τέλεσής του με τη συνοδεία του Εφόρου.

9. Τα δρομικά αγωνίσματα θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές.

10. Συμμετοχές εκτός συναγωνισμού δε θα γίνουν δεκτές σε κανένα αγώνισμα.

11. Το κόστος συμμετοχής για το κάθε αγώνισμα είναι 10 ευρώ για συμμετοχή σε ένα αγώνισμα, για κάθε επιπλέον αγώνισμα θα πρέπει να καταβληθούν 5 ευρώ. Το κόστος για τις σκυτάλες καθορίζεται στα 10 ευρώ για κάθε ομάδα σκυταλοδρομίας.

12. Η Γραμματεία των αγώνων θα βρίσκεται στα δημοσιογραφικά θεωρεία. 

13. Η Αίθουσα Κλήσης θα βρίσκεται μεταξύ Κυρίως και Βοηθητικού Σταδίου, στην Κλειστή Αίθουσα.

14. Η προθέρμανση θα γίνεται στο βοηθητικό στάδιο, πίσω ακριβώς από το κεντρικό στάδιο. Τα αγωνίσματα της σφαίρας, σφυροβολίας, δισκοβολίας, και του βαρέος οργάνου θα διεξαχθούν στον Βοηθητικό Στάδιο δίπλα στο Κεντρικό στάδιο. Ο ακοντισμός θα διεξαχθεί στο κεντρικό στάδιο.

15. Όλοι οι αγωνιζόμενοι αθλητές/-τριες οφείλουν προηγουμένως να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας τους, που να τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους στους αγώνες, στους οποίους και θα συμμετέχουν με δική τους ευθύνη. Ο κάθε ΣΕΒΑΣ θα προσκομίσει την επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση με τις υπογραφές -ομαδικά-  των συμμετεχόντων αθλητών/τριών, όπου θα δηλώνουν ότι συμφωνούν με τους όρους και τις 

προϋποθέσεις των αγώνων.

Τεχνικές Προδιαγραφές


Σκυταλοδρομίες

1. Ο εκπρόσωπος του εκάστοτε ΣΕΒΑΣ (TEAM MANAGER), θα προσέρχεται στην ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, Στην Ειδική Φόρμα που θα έχει παραδοθεί κατά την διάρκεια της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ, θα δηλώνει τα ονόματα των συμμετεχόντων αθλητών/-τριών στη σκυταλοδρομία, Το κόστος συμμετοχής μιας ομάδας στη σκυταλοδρομία ανέρχεται συνολικά στα 10€ (4Χ2,5€) και θα κατατίθεται στη Γραμματεία των αγώνων εκείνη τη στιγμή. Η προσέλευση των υπευθύνων θα γίνεται με την έναρξη της κάθε χρονικής περιόδου (πρωί –απόγευμα) και όχι αργότερα από 2 ώρες πριν από την επίσημη ώρα έναρξής της Σκυτάλης. Κάθε ΣΕΒΑΣ μπορεί να δηλώσει μέχρι 2 (δύο) αναπληρωματικούς σε μία σκυταλοδρομία, αν το επιθυμεί.

2. Οι Σύλλογοι, που επιθυμούν να έχουν παρουσία σε μία σκυταλοδρομία 4Χ100 ή 4Χ400, να το δηλώσουν από την αρχή στη συνημμένη φόρμα δήλωσης συμμετοχής που θα κατεβάσετε από το site https://vetervolos.wixsite.com/volos2022 , (δεν θα καταθέσετε χρήματα στην Τράπεζα για τις σκυτάλες). 

3. Οι δηλώσεις των ομάδων στις σκυταλοδρομίες θα γίνουν ανά κατηγορίες: 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+, με την προϋπόθεση, ότι ένας τουλάχιστον αθλητής που θα συμμετέχει στη σκυταλοδρομία π.χ. 35+ πρέπει οπωσδήποτε να ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 35-39

Δήλωση Συμμετοχής

Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν με τρεις τρόπους

1. Διαμέσου του Αθλητή, ηλεκτρονικά

2. Διαμέσου του Υπευθύνου του Συνδέσμου ηλεκτρονικά

3. Διαμέσου του Υπευθύνου του συνδέσμου, με αποστολή των Δηλώσεων με email.

• Οι Αθλητές, θα πραγματοποιήσουν τις παρακάτω ενέργειες:

1. Ο αριθμός λογαριασμού (IBAN στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) που θα καταβληθεί το συνολικό κόστος της συμμετοχής στους αγώνες είναι: GR1801101030000010329601099 με δικαιούχο την ΟΕΒΑΣ.

2. Θα πληρώσουν στην Τράπεζα το παράβολο της συμμετοχής τους, που ως γνωστόν είναι 10€ για το πρώτο αγώνισμα και 5€ για κάθε επόμενο.

3. Παρακαλούμε να κρατήσουν την Απόδειξη.

4. Φωτογραφίζουν την απόδειξη 

5. Στο site με διεύθυνση https://vetervolos.wixsite.com/volos2022 έχει προβλεφθεί ειδική φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής την οποία θα χρησιμοποιήσουν οι κάθε αθλητής ξεχωριστά.

6. Όταν ο αθλητής πατήσει το κουμπί εντολής, θα εμφανιστεί μία φόρμα την οποία ο κάθε αθλητής που επιθυμεί να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα, θα πρέπει να συμπληρώσει στις ερωτήσεις που του υποβάλλει η φόρμα.

7. Στο τέλος θα του ζητηθεί να εισαγάγει την φωτογραφία της απόδειξης της Τράπεζας ΚΑΙ την Υπεύθυνη Δήλωση (θα την κατεβάσετε από το site)

8. Ο αθλητής έχει εγγραφεί στο Πρωτάθλημα.

Οι Υπεύθυνοι των Συνδέσμων:

1. Τις παραπάνω ενέργειες μπορούν οι Σύνδεσμοι να τις κάνουν συγκεντρωτικά, δηλ. να συγκεντρώσουν τα χρήματα που αναλογούν στις συμμετοχές των αθλητών τους, να πληρώσουν στην Τράπεζα το παράβολο, να φωτογραφήσουν την απόδειξη, να ανοίξουν την Ειδική Φόρμα δήλωσης Συμμετοχής, να εισάγουν έναν ένα τους αθλητές και στον τελευταίο να εισάγουν την φωτογραφία της απόδειξης, καθώς και την Συγκεντρωτική Υπεύθυνη Δήλωση που θα έχουν κατεβάσει από το site.

2. Στην περίπτωση που ο Υπεύθυνος Συλλόγου δεν δύναται να διεξάγει τις παραπάνω ενέργειες, μπορεί να αποστείλει στο email konneof@yahoo.com 

Α) Την ΦΟΡΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ με συμπληρωμένα τα πεδία που αναφέρονται στην φόρμα. (Θα την κατεβάσετε από το site).

Β) Την φωτογραφία της Απόδειξης της Τράπεζας

Γ) Την Συγκεντρωτική Υπεύθυνη Δήλωση Υπογεγραμμένη από όλους τους αθλητές (θα την κατεβάσετε από το site).

Υ.Γ Ο παραπάνω τρόπος εισαγωγής της Δήλωσης Συμμετοχής γίνεται για δευκόλυνση και των αθλητών και των συλλόγων. Οι Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται από τους Αθλητές ΚΑΙ από τους Συνδέσμους και θα ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΩΣ την Παρασκευή 1/7/2022 ΚΑΙ ώρα 22:00, πέραν της ημερομηνίας και καταληκτικής ώρας που αναφέρονται παραπάνω, καμία συμμετοχή δεν θα ληφθεί υπόψιν, (οι δηλώσεις συμμετοχής θα περάσουν στα πινάκια με ηλεκτρονικό τρόπο και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρηθούν στην συνέχεια νέες συμμετοχές).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όποιος αθλητής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΕΒΑΣ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΥΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ στους αθλητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι, πρώτα να εγγράφονται στους Συλλόγους- ΣΕΒΑΣ και στην συνέχεια να κάνουν την Δήλωση Συμμετοχής τους.

Λίστα Συμμετοχών

Την Κυριακή 3/7/2022 στο Site που έχει δημιουργηθεί https://vetervolos.wixsite.com/volos2022 (παρακαλούμε την διεύθυνση να την γράψετε κατευθείαν εκεί που γράφονται οι διευθύνσεις και όχι στην αναζήτηση του Google, θα αναρτηθεί η Λίστα Συμμετοχής (ENTRY LIST), ανά αγώνισμα και κατηγορία. Επίσης θα εμφανιστούν και οι αριθμοί των Αθλητών-τριών.

Τεχνική Σύσκεψη

Η Τεχνική σύσκεψη για τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί την παραμονή των αγώνων, Παρασκευή 15/07/2022 και ώρα 20:00 σε αίθουσα που θα ανακοινωθεί στην συνέχεια, Εκεί θα δοθούν στους εκπροσώπους των ΣΕΒΑΣ (TEAM MANAGER ή ο αναπληρωτής Βοηθός του), οι φάκελοι με τους αριθμούς των αθλητών, έντυπες φόρμες για τις σκυταλοδρομίες, ή ότι άλλο έχει φροντίσει η Οργανωτική Επιτροπή να δωθούν, επίσης θα γίνει ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με τη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και η κατάθεση από τους εκπροσώπους των ΣΕΒΑΣ των υπευθύνων δηλώσεων των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στους αγώνες, ατομικές ή ομαδικές. Στην Τεχνική Σύσκεψη θα δοθούν και οι οδηγίες για τον τρόπο απονομής Μεταλλίων-Διπλωμάτων.

Απονομές-Βραβεύσεις

Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος κάθε Κατηγορίας θα απονεμηθεί Δίπλωμα και Μετάλλιο.

Στον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ θα γίνεται ιδιαίτερη Βράβευση.

Στον Πολυνίκη Σύλλογο του Πρωταθλήματος (που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ, Ανδρών-Γυναικών), θα γίνει επιπλέον Βράβευση.

Στον Καλύτερο Αθλητή-τρια του ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ θα γίνει επιπλέον Βράβευση.

Ειδικές Διατάξεις

1. Η χρονομέτρηση στους δρόμους θα γίνει ηλεκτρονικά με τη χρήση Φώτο-Φίνις.

2. Στους δρόμους, οι Αθλητές-τριες μπορούν να εκκινήσουν όπως επιθυμούν, είτε να χρησιμοποιήσουν τη συσπειρωτική εκκίνηση με χρήση ή όχι βατήρα, είτε να εκκινήσουν όρθιοι.

3. Ύστερα από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής στα οριζόντια άλματα και σε όλες τις ρίψεις οι προσπάθειες θα είναι τέσσερις (4) για τις αθλήτριες άνω των 70 ετών και για τους αθλητές άνω των 75.

4. Σε όλες τις άλλες ηλικιακές κατηγορίες οι προσπάθειες θα είναι 6 για τους 8 καλύτερους ανά κατηγορία. Επίσης στα δρομικά αγωνίσματα μόνο μία άκυρη εκκίνηση για κάθε αγώνα δρόμου θα επιτρέπεται, χωρίς να αποκλειστεί ο αθλητής ή οι αθλητές, που είναι υπεύθυνοι για την άκυρη εκκίνηση. Κάθε αθλητής ή αθλητές, που θα κρίνονται στη συνέχεια υπεύθυνοι για περαιτέρω άκυρες εκκινήσεις, θα αποκλείονται από τον αφέτη.

5. Σε όλες τις ρίψεις απαιτείται μόνο ένας αριθμός συμμετοχής, ο οποίος πρέπει να φοριέται στην πλάτη.

6. Οι αθλητές/-τριες θα πρέπει να αγωνίζονται στην ηλικιακή κατηγορία που ανήκουν και σε καμία άλλη, με εξαίρεση ό, τι επιτρέπεται από ειδικούς κανόνες σύστασης των ομάδων και τις σκυταλοδρομίες.

7. Οι αγωνιζόμενοι πρέπει να υπερβαίνουν τα εμπόδια με μια συνεχή κίνηση, εξασφαλίζοντας ότι και τα δύο πόδια, κατά την υπέρβαση, απέχουν από το έδαφος τουλάχιστον για μια στιγμή.

8. Δε θεωρείται άκυρη η προσπάθεια του αθλητή αν, πριν υπερβεί τον πήχη στο άλμα σε ύψος, ακουμπήσει το έδαφος, το στρώμα, τον πήχη και τους στυλοβάτες πέρα από το κάθετο επίπεδο, που ορίζεται από τους δύο στυλοβάτες και την πλευρά του πήχη, την πλησιέστερη προς τη φορά των αθλητών. Το επίπεδο δε αυτό εκτείνεται κατά μήκος και έξω από τους στυλοβάτες σε απόσταση 3 μέτρων.

9. Δε θεωρείται άκυρη η προσπάθεια του αθλητή στο άλμα επικοντώ, αν στην προσπάθειά του να υπερβεί τον πήχη, αγγίξει με το κοντάρι ή το σώμα του το έδαφος ή το στρώμα πέρα από το κάθετο επίπεδο, που ορίζεται από το πίσω άκρο της βαλβίδας (σημείο μηδέν). Και στις δύο περιπτώσεις (Ύψος-Επικοντώ) η απόφαση του κριτή είναι αυτή που θα κρίνει, αν ο αθλητής έλαβε ή όχι κάποιο πλεονέκτημα κατά την τέλεση της προσπάθειάς του.

10. Σε όλα τα κάθετα άλματα, ανδρών και γυναικών, το αρχικό ύψος του πήχη θα ορίζεται ύστερα από συμφωνία μεταξύ αθλητών και του επικεφαλής κριτή και η περαιτέρω ανύψωσή του θα ακολουθεί την πορεία των αλμάτων, όπως δηλώνεται παρακάτω:

11. Στο άλμα σε ύψος γυναικών τα διαδοχικά ύψη, με αρχικό ύψος στα 80εκ έχουν ως εξής: 0,80μ, 0,90μ,1,00μ, 1,05μ, 1,10μ, 1,15μ, 1,20μ, 1,24μ, 1,28μ, 1,32μ, 1,35μ, 1,38μ, 1,40μ, 1,42μ, κ.ο.κ. ανά 2εκ

12. Στο άλμα σε ύψος ανδρών τα διαδοχικά ύψη, με αρχικό ύψος στα 90εκ έχουν ως εξής: 0,90μ, 1,00μ,1,10μ, 1,15μ, 1,20μ, 1,25μ, 1,30μ, 1,34μ, 1,38μ, 1,42μ, 1,45μ, 1,48μ, 1,51μ, 1,54μ, 1,57μ, 1,60μ, 1,63μ,1,66μ, 1,69μ, 1,71μ, κ.ο.κ. ανά 2εκ.

13. Στο άλμα επί κοντώ γυναικών τα διαδοχικά ύψη, με αρχικό ύψος στο 1,60μ, έχουν ως εξής: 1,60μ,1,70μ, 1,80μ, 1,90μ, 2,00μ, 2,10μ, 2,20μ, 2,28μ, 2,36μ, 2,44μ, 2,52μ, 2,60μ, 2,68μ, 2,76μ, 2,84μ, 2,92μ,3,00μ, 3,06, 3,12μ, 3,18μ, 3,24μ, 3,30μ, 3,35μ, 3,40μ, κ.ο.κ. ανά 5εκ.

14. Στο άλμα επί κοντώ ανδρών τα διαδοχικά ύψη, με αρχικό ύψος στο 1,70μ, έχουν ως εξής: 1,70μ,1,80μ, 1,90μ, 2,00μ, 2,10μ, 2,20μ, 2,28μ, 2,36μ, 2,44μ, 2,52μ, 2,60μ, 2,68μ, 2,76μ, 2,84μ, 2,92μ, 3,00μ,3,06μ, 3,12μ, 3,18μ, 3,24μ, 3,30μ, 3,35μ, 3,40μ, κ.ο.κ. ανά 5εκ.


ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ. 6934181138 (Κ.ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ)

Πλήρη ενημέρωση, για οτιδήποτε σχετίζεται με τους Πανελλήνιους αγώνες του Βόλου 2022, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://vetervolos.wixsite.com/volos2022











1 σχόλιο: